معاون فنی و آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران-ساری عنوان کرد :
انجام فرایند انعقاد 8 قرارداد مکانیکی و بیومکانیکی آبخیزداری در اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران-ساری

تاریخ انتشار : شنبه ٢١ آبان ١٤٠١ - ساعت انتشار: ١٣:٢١ - گروه خبری : اخبار استان

فرایند انعقاد 8 قرارداد مکانیکی و بیومکانیکی آبخیزداری در اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران-ساری در حال انجام است

 به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران-ساری،  معاون فنی و آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران-ساری  با اشاره به اینکه  درشهرستان سوادکوه شمالی عملیات  مکانیکی آغاز شده و به پیشرفت 100% رسیده است، گفت: فرایند انجام انعقاد شش قرارداد بیومکانیک انجام و با اتعقاد آن  عملیات آغاز می شود،  همچنین دو پروژه مکانیکی هم در فرایند انجام قرارداد قرار دارد که پیش بینی می شود با تخصیص به موقع اعتبار در دوسه ماه آینده به پیشرفت 100% برسد.

آقای مهندس اسماعیل مختارپور گفت: مطالعات بعضی از حوزه های آبخیز به اتمام رسیده است و با تامین اعتبار  بازنگری مطالعات گذشته نیز  انجام می شود.

وی افزود: با تامین ایمنی حوزه های آبخیز میتوان تلفات جانی و خسارات مالی اعم از کشاورزی، ساختمان و تاسیسات، دام و... را در اثر سیل  به حداقل برسانیم.

معاون فنی و آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران-ساری ادامه داد: در دهه گذشته فعالیت های اجرایی آبخیزداری مطلوبی انجام  شده است و با اعتبارات صندوق توسعه  در  سه سال توانستیم 10 تا 15 درصد پروژه ها را اجرایی نماییم.

مهندس مختارپور با شاره به اینکه اولین موضوع در آبخیزداری گسترش و تقویت پوشش گیاهی باشد، افزود: چهارصد هزار هکتار مراتع در اختیار داریم 60% که  درجه خوب و 30% درجه 2 است و  می توان با انجام به موقع فعالیت های آبخیزداری به حفظ ، بهبود و تقویت پوشش گیاهی کمک کرد.

وی خاطرنشان کرد:  در مدیریت آبخیز با مدیریت مسائل انسانی در عرصه ها، دام  و حساس کردن دستگاههای اجرایی به حوزه های آبخیز توانستیم مدیریت جامع حوز های آبخیز را داشته باشیم و از دهه 80 با  آغاز همکاری  مدیریت جامع در حوزه لفور شهرستان سوادکوه با بانک جهانی  جزء استانهای پیشرو در این زمینه هستیم.

معاون فنی و آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران-ساری گفت: در 5 سال گذشته از محل اعتباراتی که  تخصیص داده شد برنامه مدونی را براساس مطالعات پایه برای حوزه های آبخیز و جاهای بحرانی تهیه و تدوین و  فعالیت های متنوعی را  دربخش های مکانیکی، بیولوژیکی و بیومکانیکی انجام دادیم.

مهندس اسماعیل مختارپور افزود:  با توجه به سیل سال 87 در حوزه مهربان رود شهرستان نکا  و پیامد آن با  خسارات جانی و مالی ،  توانستیم با احداث اولین سرشاخه گیر در حوزه درویشان رود متصل به نکارود، پیامد و تاثیر بارندگی های شدید و سیل اسا  مانند سال 98   را به حداقل ممکن برسانیم.

 وی ادامه داد: تاکنون با احداث 10 سرشاخه گیر در رودخانه های استان توانستیم شرایط حوزه های آبخیز  را ایمن نماییم و مشکلات در این حوز ها را به حداقل برسانیم و  با تخصیص اعتبار مناسب می توانیم  در مناطق دیگر از جمله در  شهرستان های ساری و بابل سرشاخه گیر احداث نماییم.

 

 

 

 

 

 

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج