مدیرکل دفتر جنگلداری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور عنوان کرد:
تفکیک جنگلداری اکولوژیکی از جنگلداری اقتصادی اجتماعی را می توان به سهولت انجام داد و مدیریت موثرتری در عمل به اجرا گذاشت

تاریخ انتشار : شنبه ٣ دی ١٤٠١ - ساعت انتشار: ٠٩:٢٣ - گروه خبری : اخبار استان

مدیرکل دفتر جنگلداری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در چهاردهمین جلسه کارگروه ظرفیت سازی ، آموزش و توانمندسازی جوامع محلی(طرح مدیرت پایدار) در اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران-ساری گفت: تفکیک جنگلداری اکولوژیکی از جنگلداری اقتصادی اجتماعی را می توان به سهولت انجام داد و مدیریت موثرتری در عمل به اجرا گذاشت.

 

 

 

 

به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران-ساری، مدیرکل دفتر جنگلداری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور  در چهاردهمین جلسه کارگروه ظرفیت سازی ، آموزش و توانمندسازی جوامع محلی(طرح مدیرت پایدار) در اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران-ساری گفت: تفکیک جنگلداری اکولوژیکی از جنگلداری اقتصادی اجتماعی را می توان به سهولت انجام داد و مدیریت موثرتری در عمل به اجرا گذاشت.

فخاری درباره ارزیابی توان اقتصادی و اجتماعی که بخشی از مدیریت پایدار است و مانند ارزیابی توان اکولوژیک نیاز به مطالعه جامع و کامل و تعیین شاخص ها دارد مطالبی را بیان نمود.


وی  با تاکید بر اینکه در این راستا هر چقدر شاخص ها تفکیک و بررسی شود می تواند در مدیریت جنگلداری مثمر ثمر باشد، افزود: شاخص های تعیین شده نباید مشترک و در حد امکان کمی باشد و  بر اساس  ارزیابی توان اقتصادی و اجتماعی  میتوان مدیریت بهینه را اعمال نمود..

در ادامه هر یک از اعضای گروه مباحثی را مطرح و پیشنهاد نمودند که اهم موارد به شرح ذیل می باشد:

1-سعی و تلاش بر این است که مدیریت به سمت مشارکت مردمی برود کارگاه ها حتما با مردم برگزار شود و نظر نهایی مردم نقش بیشتری در تصمیم گیری داشته باشد.

2-پس از تقسیم بندی پهنه ها و مشخص شدن مرزها و توان جنگل مشارکت جوامع محلی در تکمیل برنامه ها بسیار موثر خواهد بود.(دخالت مردم و بررسی نیازها و خواسته های مردم و ذینفعان در راستای مدیریت پایدار جنگلهای منطقه پس از مشخص شدن توان جنگل)

3-بررسی شاخص های احاطه شده در نهایت پس از بررسی و تبادل نظر کارشناسی از میان 16 شاخص در حدود 5  شاخص اولویت بندی شده که به ترتیب شامل: تعداد دام-تعداد دامدار-جمعیت و تعداد آبادی-تجاوز، تصرف و قاچاق چوب-میزان درآمد سرانه.

تعیین بازه های شاخص های ارزیابی توان اجتماعی-اقتصادی و ارایه تجربیات در خصوص واگذاری فعالیت ها به جوامع محلی در قالب بند ب ماده 29 توسط کارشناسان ادارات کل از جمله موارد دستور بعدی گردهمایی خواهد بود.

در این جلسه سرپرست منابع طبیعی و آبخیزداری منطقه ساری، مدیرکل دفتر جنگلداری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، روسای اداره آموزش، ترویج و مشارکتهای مردمی و معاونان امور جنگل و روسای جنگلداری  استان های چهار گانه شمال کشور، کارشناسان آموزش و دفتر جنگلداری سازمان حضور داشتند.


 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج