طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت عامل تقویت، احیا و بازسازی اکوسیستم طبیعی کشور است
کارشناسان منابع طبیعی و آبخیزداری طرح کاشت یک میلیارد درخت در دولت سیزدهم را عامل تقویت احیا و بازسازی اکوسیستم طبیعی کشور دانستند و گفتند: مهمتر این که این طرح همسو با تعهدات بین المللی مبنی بر کاهش گازهای گلخانهای، جلوگیری از تخریب منابع طبیعی و سرزمین است.
کارشناسان منابع طبیعی و آبخیزداری طرح کاشت یک میلیارد درخت در دولت سیزدهم را عامل تقویت احیا و بازسازی اکوسیستم طبیعی کشور دانستند و گفتند: مهمتر این که این طرح همسو با تعهدات بین المللی مبنی بر کاهش گازهای گلخانهای، جلوگیری از تخریب منابع طبیعی و سرزمین است.
کارشناسان منابع طبیعی در نشست علمی طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت که چهارشنبه 27 اردیبهشت با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در محل دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری برگزار شد، تصریح کرد: یکی از بهترین راهکارها برای جذب کربن درختکاری است.
آنان در عین حال موفقیت اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت را منوط به امیدوار شدن مردم در حراست و حفاظت از عرصه های طبیعی دانستند و گفتند: طبق برنامه وزارت جهاد کشاورزی طرح مردمی کاشت یک میلیارد اصله درخت ظرف چهار سال برنامهریزی شده است که اسفند ماه سال گذشته شروع شد.
در قالب این طرح قرار است سالانه ۲۵۰ میلیون اصله نهال با مشارکت مردم، سازمانهای مردمنهاد و صنایع تولید و کاشته شود.
تقویت احیا و باز سازی اکوسیستم طبیعی کشور با عملیاتی شدن طرح کاشت یک میلیارد درخت میسر خواهد شد.
معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اظهار این که ظرفیت تولید نهال در سطح نهالستان ها از ۲۵ میلیون اصله امسال به ۱۷۵ میلیون اصله افزایش یافته است، گفت: حفظ و غنی سازی عرصه های جنگلی و زراعت چوب به تولید وابسته است.
تقی شعبانیان گفت: در راستای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت، تولید نهال به صورت ویژه مورد توجه قرار گرفته و به عدد ۲۵۰میلیون اصله برای سال جاری به راحتی می رسیم.
وی با بیان این که شخص ریاست محترم جمهور و وزیر جهاد کشاورزی پیگیر اجرا و عملیاتی شدن این طرح هستند، ادامه داد: همسو با این رویکرد ۱۲۶ نهالستان کاشت نهال های جنگلی با ظرفیت ۲ هزار و ۸۶۱ هکتار در سطح کشور وجود دارد که بخشی از این فضاها تخریب شده بودند، اما طی یک سال گذشته در راستای کاشت طرح یک میلیارد درخت این نهالستان ها احیا شد.
معاون امور جنگل سازمان طرح کاشت یک میلیارد درخت را در چهار بخش احیا و غنیسازی جنگلهای طبیعی، زراعت چوب، جلوگیری از گسترش بیابانها و ریزگردها و بخش چهارم ارتقای سرانه فضای سبز در اطراف شهرها عنوان کرد.
شعبانیان ادامه داد: میانگین سرانه فضای سبز جنگلی بهازای هر نفر در کشور ما نزدیک به ۶ تا ۷ متر مربع است که با عملیاتی شدن این طرح به ۱۵ متر مربع افزایش می یابد.
رییس شورای عالی جنگل، مرتع و آبخیزداری سازمان با بیان این که از اواخر دهه هفتاد با استانی شدن بودجه حفاظت و جنگلکاری مشکلات چندین برابر شده است، گفت: استانداران وقت در دولت های مختلف در این مدت کمترین اعتبار را برای عرصه های طبیعی گذاشتند.
رسول علی اشرفی پور افزود: امروز علم و دانش پیشرفته غنی سازی جنگل و احیا عرصه های طبیعی در کشور وجود دارد، ولی باید همه مردم و مسوولان در اجرای کاشت یک میلیارد درخت پای کار بیایند.
وی با بیان این که اجرای این طرح در راستای تعهد بین المللی جذب کربن است، ادامه داد: امروز عملیاتی شدن طرح کاشت یک میلیارد درخت دولت سیزدهم در راستای حرکت در جهت تصمیم های بین المللی مبنی بر کاهش گازهای گلخانهای، جلوگیری از تخریب منابع طبیعی و سرزمین است.
رییس شورای عالی جنگل، مرتع و آبخیزداری سازمان خاطر نشان کرد: آمار احیا ۱۲۶ نهالستان و افزایش تولید نهال به ۱۷۵ میلیون اصله نشان دهنده عزم جدی مسوولان در این دولت است.
مجید لطفعلیان استاد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری به عنوان دبیر نشست علمی کاشت یک میلیارد درخت با بیان این که دانش و علم در حوزه احیا، تولید نهال، سازگاری با عرصه ها و کاشت علمی درخت وجود دارد گفت: رفع نواقص در سیاست های عرصه های طبیعی بخصوص جنگل موجب اجرای درست طرح ها می شود.
در این جلسه پنج ساعته اساتید دانشگاههای علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، گرگان، تربیت مدرس و آزاد و مرکز تحقیات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران، جامعه جنگلبانی ، جنگلهای هیرکانی و فعالان رسانه درباره طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت بحث و تبادل نظر کردند.
استان مازندران حدود ۲ میلیون و چهار هزار هکتار مساحت دارد که از این مقدار حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار آن عرصه های طبیعی شامل جنگل و مرتع است.
ارسال به دوست