کاشت گیاهان داروئی در دیمزارهای کم بازده
مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور؛ یکی از سیاست های سازمان منابع طبیعی کشور این است بتوان دیمزارهای کم بازده که متعلق به اشخاص را شناسایی و زیر پوشش انواع گیاهان دارویی قرار داد
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران ساری, ترحم بهزاد مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور بیان داشت؛ برابر آمار، در سطح عرصه های طبیعی کشور، حدود هشت هزار و ۶۶۰ گونه گیاهی وجود دارد که از این مجموعه، حدود ۲ هزار و ۷۶۰ گونه انحصاری و منحصربه فرد است که در عرصه های منابع طبیعی کشور رویش می کند.
وی افزود: یکی از سیاست های سازمان این است بتوان دیمزارهای کم بازده که متعلق به اشخاص را شناسایی و زیر پوشش انواع گیاهان دارویی قرار داد و امروزه بیشتر گرایش ها به این سمت و سو است که دیمزارهای کم بازده را زیرکشت گونه های گیاهی ببریم.
وی یاد آور شد: نشستی که به تازگی با اعضای شورای راهبردی گیاهان دارویی داشتیم نظر بر آن بود بیائیم گونه گیاهان دارویی در معرض خطر، تهدید، انقراض و در حال نابودی را در دیمزارهای کم بازده توسعه دهیم به عبارتی چون اراضی دیمزارهای کم بازده و عملکرد پائینی دارد تحت پوشش گیاهان دارویی قرار گیرد. این اتفاق می تواند برای مردم در آمد زایی به همراه داشته باشد و ضمن آنکه این سیاست گذاری می تواند باعث ساماندهی دام شود و افزون بر آن بهبود معیشت بهره برداران را هم تغییر دهد و باعث تقویت و افزایش پوشش گیاهی می شود و مهم تر آنکه برای کشور ارز آوری به همراه داشته باشد و در حفظ منابع پایه(آب و خاک) نیز تاثیر بسزائی دارد.
مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی ادامه داد: برای تحقق این مهم ضرورت دارد وزارتخانه هایی مانند صمت و بهداشت و درمان از جمله سازمان غذا و دارو و همچنین سرمایه گذاران بخش خصوصی پای کار بیایند و در سایه هم افزایی این سازمان ها می توان گام هایی در حوزه تجاری سازی، پیشگیری از خام فروشی و بسته بندی و استاندارد سازی این گونه گیاهان دارویی برداشت و دولت هم باید در این زمینه هزینه کند.
به گفته بهزاد، سیاست گذاری هایی هم در حوزه طرح های مرتعداری انجام گرفته و دنباله روی همین برنامه ها هستیم به گونه ای که در قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه حدود ۳۶۳ هزار و ۱۱۶ هکتار توسعه گیاهان دارویی در عرصه های مرتعی داشتیم و در سال ۱۴۰۱ هم ۵۱ هزار و ۳۰۰ هکتار زیرکشت گیاهان دارویی در سطح عرصه های مرتعی انجام گرفت.
وی اظهار کرد: در اراضی دیمزارها هم مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی، با جدیت پیگیر این موضوع است و ضمن آنکه برای مالکان اراضی مستثنیات اشخاص حوالی عرصه های منابع طبیعی هم برنامه ریزی شده تا برای این دسته از بهره برداران کلاس های توجیهی با هدف آگاهی بخشی آنان انجام گیرد.
ارسال به دوست