به مناسبت هفته دولت نشست خبری “سیدعلی علوی” مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران – ساری برگزار شد
سید علی علوی به مناسبت هفته دولت در نشست با اصحاب رسانه استان اظهار کرد: دو برنامه تشدید اقدامات حفاظتی و مبارزه با قاچاقچیان چوب در دستور کار گرفته است
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران ساری به مناسبت هفته دولت نشست خبری سیدعلی علوی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران – ساری برگزار شد.
در این نشست خبری علوی بیان کرد: با کمک دستگاههای امنیتی و قضائی سه باند بزرگ و سازمان یافته قاچاق در استان شناسایی و متلاشی شدند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران – ساری با بیان اینکه در نقاط بحرانی ۹۰ درصد کاهش قاچاق داشتیم، افزود: با انهدام سه باند مخوف قاچاق ۵۰ نفر دستگیر و تحویل نهادهای امنیتی شدند.
علوی با اعلام اینکه با حفظ جنگل و عرصههای طبیعی، مازندران پایدار میشود، تصریح کرد: سرباز امنیت زیستی کشور هستیم.
این مسئول از تولید ۸ میلیون اصله نهال تا پایان امسال در مازندران خبر داد و گفت: صنایع، واحدهای تولیدی و صنعتی برای تولید و غرس نهال پای کار باشند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران – ساری تصریح کرد: امسال برای اولین بار با توجه به آزادسازی سواحل، درخت کاری در منطقه حریم ۶۰ متری دریا پیشنهاد داده شد و نگهداری این درختها بر عهده پلاژداران، شهرداران، فرمانداریها و دستگاه های مسئول خواهد بود تا سواحل سبزی داشته باشیم.
اجرای مدیریت جامع در حوزه آبخیزداری
معاون فنی و آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی مازندران – ساری نیز با اشاره به اینکه در دو سال گذشته در حوزه آبخیزداری اقدامات خوبی صورت گرفته است، اظهار کرد: مدیریت جامع در منطقه سوادکوه اجرا و نمونه دیگر در منطقه کیاسر در دستور کار قرار گرفته است.
اسماعیل مختارپور با اعلام اینکه اعتبارات این بخش مصوب دو برابر سال گذشته است، تصریح کرد: در سال جاری از محل اعتبارات ملی ۵۵ تا ۶۰ میلیارد تومان اعتبارات آبخیزداری در نظر گرفته شد و از نظر اعتبارات استانی و ملی با رشد و روبرو بودیم.
مختارپور ادامه داد: باتوجه به تغییر اقلیم مدیریت جامع در حوزه آبخیزداری اجرا می شود و از بالادست تا دریا تمام شرایط را رصد میشود.
وی مشارکتهای مردمی را در اجرای طرحهای مرتعداری مهم دانست و گفت: احیا و توسعه رویشگاههای گیاهی و دریافت پروانه چرا از دیگر اقدامات صورت گرفته در استان است.
شناسایی ۶۷ گونه آفات
معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی مازندران – ساری نیز گفت: از میزان یک میلیون و ۲۳۱هزارهکتار اراضی ملی و دولتی، یک میلیون و ۱۰۹ هکتار به نام منابع طبیعی سند اخذ زده است.
موسی مقیمی از شناسایی ۶۷ گونه آفات در عرصه های منابع طبیعی از سال ۱۳۷۵ تاکنون خبر داد و افزود: بیماری آفات در هزار و ۱۰۰ هکتار از اراضی مرتعی شناسایی و مبارزه در حال انجام شدن است.
وی معادن را نیاز استان و کشور دانست و ادامه داد: از ۲۱۰ فقره مجوز معدن صادر شده ۴۰ درصد در استان غیرفعال است.
مقیمی با اشاره به اینکه در صدور مجوز معدن سخت گیری کردیم و تنها برای پروژه های مهم صورت می گیرد، گفت: در سال گذشته با درخواست ۴۸ فقره مجوز معدن و در سال جاری ۱۳ فقره مخالفت شد.
انجام هزار و ۲۰۴ هکتار زراعت چوب
معاون امور جنگل اداره کل منابع طبیعی مازندران – ساری با اعلام اینکه در حوزه جنگل اعتبارات خوبی پیش بینی شده است، تصریح کرد: ارزیابی کمی و کیفی جنگل های شمال توسط پنج اکیپ در حال انجام است.
فتحالله غفاری با بیان اینکه ۳۹ پارک به مساحت ۷۶۶ هکتار در اختیار داریم، ادامه داد: در سال جدید بیش از ۷ میلیون اصله نهال تولید کردیم و در سال آینده شرایط بهتر میشود.
غفاری از تهیه کتابچه هزار و ۲۶۰ هکتار از عرصههای جنگلی خبر داد و گفت: در سال گذشته هزار و ۲۰۴ هکتار زراعت چوب انجام شده است.
رفع تصرف و آزادسازی ۶۸۱ هکتار از عرصههای طبیعی
فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران – ساری نیز از رفع تصرف و آزادسازی ۶۸۱ هکتار از عرصههای طبیعی استان خبر داد و افزود: در دو سال گذشته با اقدامات پیشگیرانه، از ۲۸۷ مورد ساخت و ساز غیر مجاز جلوگیری شده است.
سرهنگ مجید ذکریایی با اشاره به تماس مردم با سامانه ۱۵۰۴ منابع طبیعی مازندران خاطرنشان کرد: هزار و ۲۸۰ تماس مردمی با این سامانه داشتیم که ۷۵ درصد این تماسها در موضوع حریق، قاچاق چوب و تصرف ،سبب جلوگیری از خسارتها شده است.
وی بیان اینکه طی سال قبل احکام قضائی ۱۵۵ فقره پرونده اجرا شد، گفت: سال قبل ۹۱ هکتار از عرصههای ملی به بیتالمال برگشت.
ذکریایی ادامه داد: در پنج ماه سال جاری ۴۳ فقره از احکام اجرا نشده سال های گذشته اجرایی و سبب خارج شدن ۳۲۲ هکتار زمین ملی از ید متصرفان شد.
این مسئول ادامه داد: طی دو سال گذشته ۱۵۷ فقره حریق در سطح جنگلها و مراتع استان صورت گرفت و ۱۴۵ فقره مربوط به جنگل دست کاشت بود و ۳۵۸ هکتار طعمه حریق شد، ۱۲ فقره حریق نیز در جنگلهای طبیعی رخ داد و ۵۶ هکتار از عرصهها دچار آتش سوزی شد.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران – ساری با بیان اینکه گشت های یگان حفاظت منابع طبیعی در محل دپو چوب در کارخانه نیز انجام می شود، گفت: امسال چندین مرکز خرید و فروش و دپوی چوب به دلیل وجود چوب های قاچاق در استان پلمپ شده است.
ارسال به دوست