پیشبینی 730 هزار میلیارد تومان اعتبار برای اجرای آبخیزداری در 90 میلیون هکتار اراضی/ راهی جز مشارکت مردمی نیست
730 هزار میلیارد تومان اعتبار برای مطالعه و اجرای آبخیزداری و آبخوانداری در سطح 90 میلیون هکتار از اراضی باقیمانده در قالب برنامه هفتم و هشتم نیاز است
به گزارش روابط عمومی اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران-ساری نقل از مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی : مدیرکل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: از سطح 90 میلیون هکتار اراضی باقیمانده، حدود 20 میلیون هکتار آن برای اجرای آبخیزداری و آبخوانداری توسط کارشناسان مورد مطالعه قرار گرفته که در برنامه هفتم توسعه به آن توجه شده است.
حمید نوری اظهار داشت: طبق این برنامه، سالانه عملیات آبخیزداری و آبخوانداری باید در سطح چهار میلیون هکتار اجرا شود.
وی افزود: امسال برای تحقق تعهدات برنامه هفتم توسعه و اجرای آبخیزداری و آبخوانداری در چهار میلیون هکتار اراضی در عرصههای منابع طبیعی به 50 تا 70 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم..
نوری ادامه داد: برای سال جاری دو هزار میلیارد تومان اعتبار ملی برای اجرای آبخیزداری و آبخوانداری مصوب شده که با این میزان اعتبار میتوان در سطح حدود 300 تا 500 هزار هکتار پیشرفت فیزیکی داشت..
وی اضافه کرد: علاوه بر این دو هزار میلیارد تومان اعتبار تملک دارایی سرمایهای، در سطح استانی اعتباراتی برای آبخیزداری و آبخوانداری اختصاص مییابد و بخش دیگری از اعتبار نیز از طریق مشارکت مردمی، مسوولیتهای اجتماعی صنایع و معادن و خیرین تامین میشود..
نوری گفت: در سال 1402 با توجه به تخصیص اعتبارات، 60 درصد پیشرفت فیزیکی در اجرای آبخیزداری و آبخوانداری در کشور داشتیم..
مدیرکل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک اذعان داشت: علاوه بر تامین اعتبارات ملی و استانی، مهمترین راهبرد توجه به مسئولیتهای اجتماعی و مشارکت مردمی است..
وی افزود: برای اجرای تعهدات این سازمان در حوزه آبخیزداری و آبخوانداری در کشور راهی جز مشارکت مردمی، صنایع، معادن و خیرین نداریم..
نوری تصریح کرد: اگر از طریق نظامنامه مردمیسازی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و براساس دستورالعملها و آییننامه آن که شرایط ورود و مشارکت مردم در این عرصهها را نشان میدهد، عمل کنیم؛ میتوان به اهداف تعیین شده در برنامه هفتم توسعه دست یافت و فاصلهها را جبران کرد..
وی با بیان این که در برنامه هفتم توسعه، کاهش فرسایش 20 درصدی آبی و کاهش فرسایش 20 درصدی بادی هدفگذاری شده است، گفت: در این برنامه به موضوع حفاظت خاک و آب و پوشش گیاهی نسبت به برنامههای گذشته بیشتر توجه شده است و اعداد و ارقام دقیقتر و کمیتر هستند..
نوری در همین حال خاطرنشان کرد: تاکنون در سطح 32 میلیون هکتار از مساحت عرصههای مورد نیاز، عملیات آبخیزداری و آبخونداری صورت گرفته و یا در دست اجرا است.
ارسال به دوست