جلسه کارگروه کارشناسی بخش اجتماعی- اقتصادی طرح مدیریت پایدار جنگل های هیرکانی

تاریخ انتشار : چهارشنبه ٢٧ مهر ١٤٠١ - ساعت انتشار: ١٢:١٤ - گروه خبری : اخبار استان

جلسه کارگروه کارشناسی بخش اجتماعی - اقتصادی طرح مدیریت پایدار جنگل های هیرکانی موسوم به طرح جایگزین در دفتر جنگلداری و بهره برداری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در چالوس تشکیل شد

به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران-ساری، در راستای تهیه طرح مدیریت پایدار جنگل های هیرکانی موسوم به طرح جایگزین مطابق هماهنگی های قبلی صورت گرفته توسط معاونت امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور جلسه ی کارگروه کارشناسی بخش اجتماعی- اقتصادی به ویژه از فاز ظزفیت سازی و آموزش جامعه هدف در دفتر جنگلداری و بهره برداری سازمان در چالوس برگزار گردید.

در این جلسه که مسئولین و کارشناسان حوزه معاونت در بخش جنگل و اجتماعی و اقتصادی حضور داشتند ، مدیر کل دفتر جنگلداری و بهره برداری آقای دکتر فخاری در کنار ارائه گزارش از فعالیت ها و اقدامات قبلی، نکات و مواردی را درباره برنامه شناسایی ظرفیت های موجود و راهکارهای عملی آن در سطح هر حوزه بیان داشت.

در ادامه هریک از معاونین جنگل، کارشناسان آموزش و نمایندگان روسای ادارات جنگلداری  از شرایط 19 حوزه آبخیز در سطح شمال و فعالیت ها و اقدامات و پیشرفت کار مشاورین مورد قرارداد در بخش اقتصادی -اجتماعی توضیحاتی را ارائه نمودند.

در 19 حوزه آبخیز به سطح حدود 460 هزار هکتار با 5 مشاور قرارداد تنظیم گردید تا مطالعات تفضیلی در بخش های اقتصادی- اجتماعی و حفاظت و حمایت جهت تهیه و تدوین طرح مدیریت پایدار جنگل های هیرکانی انجام دهند.

با توجه به اینکه مطالعات تفضیلی در بخش های اجتماعی- اقتصادی نسبت به فازهای مطالعاتی دیگر از حوضه آبخیز جهت تهیه یک برنامه اجتماع محور با توجه به شرایط اکولوژیکی هر منطقه و حوضه از اهمیت و ضریب دقت بالایی باید برخوردار باشد و لازم است جهت توسعه پایدار کلیه فازهای مطالعاتی مورد توجه قرار گیرد لذا مبحث اقتصادی-اجتماعی با توجه به تغییرات احتمالی آن در راستای زمان و نوسانات اجتماعات هر منطقه به گونه ای با سایر فازهای مطالعاتی تلفیق و ترکیب شود تا اهداف اکولوژیکی حوضه نیز ضمن پایداری به سمت تنوع زیستی و غنای جوامع جنگلی تامین گردد.

لذا به همین خاطر مسائل اجتماعی- اقتصادی و دقت در مطالعه و ارائه راهکارهای آن مهم و مورد تاکید اعضاء حاضر در جلسه بوده است.

بنابراین هدف اصلی و مهم کارگروه کارشناسی در این بود که ترکیب توان اکولوژیکی با توان اقتصادی -اجتماعی هر حوضه آبخیز می تواند کاربری های هر حوضه را با دقت در تدوین برنامه جنگلداری پایدار معرفی نموده و در آینده به آن سمت حرکت نماید.

یاداور می شود مطالعات تفضیلی هر حوضه آبخیز  دو ساله است و تصمیم بر آن شد در طول 5 سال مطالعات تفضیلی و تهیه برنامه  104 حوضه آبخیز به اتمام برسد.  

 

 

  

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج